Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Home Cinema:DVD of the Week:''ΣΤΡΕΛΛΑ''του Πάνου Κούτρα.***

Απο την επιμονή του σκηνοθέτη Πάνου Κούτρα να ολοκληρώσει την ταινία(1 χρόνο για να καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα μετά τις επανειλημένες αρνητικές αντιδράσεις που δεχόταν)μέχρι την συμετοχή της ταινίας στο περσινό φεστιβάλ Βερολίνου,η ''Στρέλλα''κέρδισε τις εντυπώσεις των απανταχού σινεφίλ όπου και αν προβλήθηκε και όχι αδικαιολόγητα.
Ο Γ ιώργος αποφυλακίζεται ύστερα απο 15 χρόνια΄μετά απο φόνο που διέπραξε στο χωριό που ζούσε με την γυναίκα και το γιό του.Βάζει σκοπό να βρεί τον γιό του και να πουλήσει το σπίτι στο χωριό για να κάνει μια νέα αρχή.Στον δρόμο του θα βρεθεί η Στρέλλα μια νεαρή transexual που έχει και η ίδια την δική της ιστορία.Το παρελθόν ακολουθεί απο κοντά....
Χωρίς ηθικοδιδακτικές κορώνες και με ένα απόλυτα ανθρωπιστικό πνεύμα,με εξαιρετικές ερμηνείες και σφιχτοδεμένο σενάριο,η ''Στρέλλα'' μαζί με τον ''Κυνόδοντα'',είναι ο ελληνικός κινηματογράφος που θέλουμε να βλέπουμε.

Κυκλοφορεί σε DVD απο τις 14/10/2010.

6 σχόλια:

Kika είπε...

Πολύ ωραία ταινία και προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από τον Κυνόδοντα μου έβγαζε πιο πολύ συναίσθημα. Μακάρι να γίνονται συχνότερα τέτοιες ταινίες και όχι σαβούρες με τηλε- ηθοποιούς - μοντέλα- παρουσιάστριες και τις γνωστές κλίκες ηθοποιών που κάθε χρόνο τους τρώμε στην μάπα γύρω στα Χριστούγεννα φυσικά και όχι τυχαίο για να γεμίζουν και τα σινεμά.Ας χρηματοδοτήσουν και κάτι που αξίζει επιτέλους εκτός από σκουπίδια!

academy είπε...

Kika εναντίον Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Κίκα αυτά υποστηρίζουν και οι κινηματογραφιστές στην ομίχλη απο πέρυσι και ήδη κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα.Ολοι θέλουμε ένα ελληνικό σινεμά που να μήν περιλαμβάνει την Μακρυπούλια ή τον Ρουβά!

hazopoulis είπε...

Αλήθεια είναι τόσο καλή; Από το trailer δεν μου άφησε τέτοια εντύπωση - λίγη 'καλτίλα' βγάζει. Για τον κυνόδοντα συμφωνώ, είναι το μόνο που θυμάμαι από Ελλ. Κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια.

academy είπε...

Είναι μια καλή ταινία,trust me!

King Ink είπε...

Είπες Μακρυπούλια και ανατρίχιασα. Κάποιες από τις ταινίες της είναι από τις χειρότερες που έχω δει. Μπρρρρ....
Το περιμένω το Στρέλλα πως και πως. Είμαι ψιλοφαν του Κούτρα μετά τον Μουσακά. Ήταν πολύ καλό μέσα στην αφασία του. Η Ελλάδα τελικά στέλνει τον Κυνόδοντα στα Οσκαρ. Το λέω γιατί ακουγόταν και φωνές που υποστήριζαν και αυτό. Τόσο καλό είναι; Τέλεια!

jeune premier είπε...

Το είδα προχθές και ένα μπορώ να πω!αξίζει...πολύ!
Πολύ καλές,αληθινές ερμηνείες και κατά βάθος πολύ τρυφερή ταινία...
Προσωπικά με εντυπωσίασε ο πρωταγωνιστής!