Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

At Cinemas:Brief Encounter *****


Πρίν τον ''Λόρενς της Αραβίας'',τον ''Δόκτωρ Ζιβάγκο'' και την ''Γέφυρα του Ποταμού Κβάι'' ο μεγάλος David Lean υπέγραψε το 1945 την ''Σύντομη συνάντηση''ένα έπος ανεκπλήρωτου έρωτα.Ο σταθμός του τρένου γίνεται field of dreams για μια γυναίκα και έναν άντρα,που ένα σκουπιδάκι στα μάτια θα τους φέρει κοντά για να ζήσουν τις πιο έντονες στιγμές της ζωής τους.Παγιδευμένοι ανάμεσα στον κοινωνικό περίγυρο,τους γάμους τους,την ηθική τους και τον μικρόκοσμο του σταθμού θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανή και για πάντα την σύντομη αυτή συνάντηση.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα αριστούργημα που μέσα σε 86 λεπτά σου προκαλεί τέτοιο ανεμοστρόβιλο συναισθημάτων που δεν μπορεί το σημερινό Hollywood να σου μεταδώσει ούτε σε 180 λεπτά.Η σκηνοθεσία του Lean,η εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία,οι επιτυχημένοι δεύτεροι χαρακτήρες και κυρίως το πρωταγωνισικό ζευγάρι,όλα δεμένα εξαιρετικά σε ένα instant classic που θα το θυμάσαι για πάντα!!
Μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ Καννών,τρείς υποψηφιότητες για oscar μεταξύ των οποίων καλύτερης σκηνοθεσίας και γυναικείου ρόλου για την Celia Johnson.









5 σχόλια:

jeune premier είπε...

Απίστευτη ταινία...όποτε την βλέπω θυμάμαι...είναι πολύ ιδιαίτερη ταινία για μένα...

academy είπε...

Ημουν σίγουρος πως θα την είχες δεί και φυσικά θα σου άρεσε!!

Ανώνυμος είπε...

Masterpiece!!!

Mike είπε...

Για μενα η καλυτερη ταινια του David Lean. Τρομερη σκηνοθεσια, μεγαλες ερμηνειες και υπεροχη η μουσικη του Ραχμανινοφ!

Κλασικο, αριστουργηματικο love story διχως γυμνο, αλλα ουτε και τα τετριμμενα του ειδους!

Kika είπε...

Αγαπημένο Cinemacademy μετά από μεγάλη μου απουσία επιστρέφω. Με την ταινιά αυτή με έκανες να θέλω να την ξαναδώ. Υπέροχη σκηνοθεσία ερμηνείες αλλά και μουσική! Πραγματικά πολύ αγαπημένη ταινία.
Μου αρέσει και η αλλαγή του blog καλορίζικο!