Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ταινίες Που Δεν Είδαμε Ποτέ Στους Κινηματογράφους 2009-2010.
















Δεν θα ήθελα να κάνω το παραμικρό σχόλιο για το ποιοί είναι οι υπεύθυνοι(μπορείτε να μας λέτε και executive trash στελέχη ελληνικών εταιριών διανομής)που τελικά δεν είδαμε ποτε τις συγκεκριμένες ταινίες στις Ελληνικές αίθουσες.




Αναφέρω ενδεικτικά το Cheri του Stephen Frears(ήταν προγραμματισμένο για Οκτώμβριο)το αριστουργηματικό Bright Star της Jane Campion(υποτίθεται οτι είχε προγραμματιστεί για Χριστούγεννα)και φυσικά τα oscarικά Crazy Heart και Blind Side.Για το Crazy Heart έχω να σας πώ πως θεωρήθηκε παντελώς αντιεμπορικό ακόμα και για να αγοραστεί απο κάποια εταιρεία διανομής ενώ για το Blind Side η εταιρεία αποφάσισε να το στείλει κατευθείαν στην αγορά του dvd!!!




Δύσκολοι καιροί τελικά για να είσαι ακόμα και σινεφίλ στην Ελλάδα.Μέχρι και Jackie Chan έβγαλαν την χρονιά που πέρασε!!!Σινεφίλ ξεσηκωθείτε(είναι και επίκαιρο).

12 σχόλια:

Simply Burgman είπε...

Εντάξει,για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν γίνεται να έρχεται και κάθε ταινία...Αναγκαστικά, θα μείνουν αρκετές έξω από το πρόγραμμα. ΤΟ θέμα είναι ότι το κακό παραγίνεται...

academy είπε...

Μιλάμε για επιτυχημένες ταινίες ούτε δύσκολες ούτε αντιεμπορικές και με Oscar παρακαλώ!!Δεν βλέπουμε καθόλου Ευρώπη πλέον τουλάχιστον τις Αμερικάνικες που κάτι έχουν να πούν ας τις προβάλουν!!Πιστεύω όπως παντού ισχύει το ''οι λάθος άνθρωποι στις σωστές θέσεις''.

W. είπε...

Και μετά βλέπεις να βγαίνουν στις αίθουσες τα OLD DOGS και 180 ΜΟΙΡΕΣ... Και μαμώ τα κριτήρια, όχι αστεία! Ας τα έβγαζαν τουλάχιστον καλοκαίρι αν νόμιζαν ότι δε θα κάνουν εισιτήρια. Άσχετοι άνθρωποι.

panos srpk είπε...

Διαβασα το ποστ σου και δεν μπορουσα να το πιστεψω. Τελευταια συνηθιζω να κατεβαζω τις ταινιες ωστε να αραζουμε με την παρεα μου στο σπιτι [δυσκολοι οικονομικοι καιροι βλεπεις] αλλα δεν το περιμενα οτι τετοιες ταινιες δε βγηκαν ουτε στο σινεμα. Ολες τις ταινιες που λες τις ειχα ειδη κατεβασει οταν αρχισαν να μιλανε γι'αυτες εδω στο Ελλαντα. Μετα κι απ'αυτο το ποστ, μου φαινεται θα αρχιζω να κατεβαζω ακομα περισσοτερες ταινιες...

Leviathan είπε...

eidika gia tis oskarikes ti na pei kaneis...exei ginei polles fores kai 8a xanaginei distixos...kalisperaaaa!

Leviathan είπε...

a kai oso gia ton Allen tis kato anartisis den allazo gnomi...den allazo gnomi!!!!!!! :) :)

academy είπε...

Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε στο cinema μόνο τα blockbusters και οτιδήποτε άλλο θα το παρακολουθούμε απο μακριά!!Μιλήσαμε για την χειρότερη διανομή ταινιών ever...!!

Mike είπε...

πω πω πω.... τι ανεπιτρεπτα πραγματα ειναι αυτα ρε σεις... Ντροπη στις εταιρειες διανομης!

ds είπε...

Ειδικά το Bright Star της Κάμπιον απαράδεκτο να μην έχει έρθει στους κινηματογράφους. Πολύ καλή ταινία!

academy είπε...

Ειδικά το Bright Star ΄της Campion που δεν είναι άγνωστη στην ελλάδα...έχεις δίκιο dynx.

Kika είπε...

Είναι απαράδεκτοι γιατί μιλάμε για αριστουργήματα ειδικά το Bright Star είναι φοβερή ταινία. Αλλά τι να πεις Ελλαδιστάν!!!

fvasileiou είπε...

Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που το Avatar προβλήθηκε ΠΡΙΝ τον Σκρουτζ, ο οποίος εννοείται πάτωσε.
Θέλω να πω ότι κι ο προγραμματισμός των ταινιών που προβλήθηκαν, ήταν για τα πανηγύρια.

Και πάλι καλά όμως. Δεν είναι μακριά η εποχή της λογικής "Ο Έλληνας δεν πάει το καλοκαίρι σινεμά".