Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑς vs ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥς.




Τελικά η Ελλάδα πρότεινε τον Κυνόδοντα του Λάνθιμου στην Ακαδημία για την κατηγορία του ξενόγλωσσου oscar ή το Σκλάβοι στα δεσμά τους του Λυκουρέση???Σε ξένα κινηματογραφικά sites υπάρχει μια σύγχυση και αναφέρονται και οι δύο ταινίες.Μέχρι η Ακαδημία να ανακοινώσει την επισημη λίστα των χωρών που υπέβαλαν και έγιναν δεκτές(ξεχνιέται η ψυχρολουσία με τις ΝΥΦΕΣ?)βλέπουμε τα trailers με κλίκ στις αφίσες.

21 σχόλια:

kioy είπε...

Πρώτο μου σχόλιο εδώ (νομίζω), να ευχηθώ μακροημέρευση!

Καλά δε χωράει σύγκριση ανάμεσα στις ταινίες... Ας ελπίσουμε να επιλέξαν το αυτονόητο!

academy είπε...

Καλώς ήρθες λοιπόν στην Ακαδημία!:)
Μακάρι να είναι αυτό που λές!!!

Kika είπε...

Από τα δύο trailer θα προτιμήσω τον Kυνόδοντα του Λάνθιμου. Άντε να δούμε ξυπνήσαμε έγκαιρα ή ακόμη κοιμόμαστε?

Annie_Hall είπε...

Δυστυχώς μυαλό δεν βάζουμε. Το Σκλάβοι στα Δεσμά τους στέλνουμε. Ας ξεχάσουμε την πεντάδα από τώρα.

academy είπε...

Την ξέχασα ήδη!!!!!!!!!!

BunnyDee είπε...

...εγώ για τον Κυνόδοντα άκουσα... Ή λάθος ακούω κι εγώ;

academy είπε...

Τελικά υπάρχει μια θολούρα!!!

CineTV-world είπε...

Ερώτηση κρίσεως:

Πρέπει να στείλουμε την καλύτερη ταινία κι ας είναι "δύσκολη" για τους ευαίσθητους (βλ. συντηρητικούς) κυνόδοντες των μελών της ακαδημίας ή αυτή που είναι πιο "οσκαρική";

academy είπε...

Πρέπει να στείλουμε αυτή που έχει κάποιο status σαν ταινία.O κυνόδοντας έχει βραβευτεί,έχει αποκτήσει διανομή στην Αμερική είναι ευκαιρία να βρεθούμε στην πεντάδα!Η ακαδημία δύσκολα ψηφίζει έστω και για τις υποψηφιότητες ταινίες που δεν γνωρίζει.

CineTV-world είπε...

Και τον Κυνόδοντα να στείλουμε δεν έχουμε καμία πιθανότητα λόγω της ατολμίας των μελών... π.χ. το Fight Club, που θεωρώ πως είναι η καλύτερη ταινία των τελευταίων 30 ετών (αν ακούγεται υπερβολικό, για κάποιους είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών...), το έθαψαν τελείως!!! Γενικά έχουν γίνει τόσες αδικίες (Chaplin, Hitchcock κλπ-κλπ) στα 80+ χρόνια του θεσμού που δεν παίρνω και τόσο στα σοβαρά τα βραβεία...

academy είπε...

Τελικά στείλαμε το Σκλάβοι στα δεσμά τους!!Είναι επίσημο!!!!Μήν ξεχνάς οτι στην κατηγορία των ξενόγλωσσων έχουν βραβευτεί πιο δύσκολες ταινίες απο τον Κυνόδοντα(Μπουνιουέλ,Μιχάλκοφ κ.α).Αλλά τι να συζητάμε τώρα πια..:(

Annie_Hall είπε...

Βασικά νομίζω υπάρχει ένας ανεκδιήγητος νόμος σύμφωνα με τον οποίο στέλνουμε ότι βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μερικές φορές τον παρακάμπτουν.

Jack δεν είναι θέμα αδικίας καθώς τα Όσκαρ είναι ίσως τα πιο δημοκρατικά βραβεία(από την άποψη ότι ψηφίζει κόσμος και ντουνιάς) απλά είναι ο διαφορετικός τρόπος σκέψεις που μας ξενίζει καμιά φορά.

CineTV-world είπε...

Annie δεν είναι απλά "διαφορετικός" ο τρόπος σκέψης της πλειοψηφίας των μελών, είναι και συντηρητικός και άτολμος τις περισσότερες φορές.

academy είπε...

Τα τελευταία χρόνια πάντως η Ακαδημία έχει δείξει σημάδια βελτίωσης απο άποψη τόλμης.
Αυτό με το νόμο οτι προτείνουμε πάντα ότι έχει βραβευτεί στο ανεκδιήγητο πλέον Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είναι πολύ έξω απο την φιλοσοφία του κινηματογράφου.

CineTV-world είπε...

Ναι, όντως έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά μόνο όταν πρόκειται για ταινίες με ομοφυλοφιλικό ενδιαφέρον... Αν πρόκειται για Σκοτεινούς Ιππότες, για αναρχικούς ή δεν ξέρω και γω τι άλλο... είναι ακόμα τελείως άτολμοι!!!

CineNaupigos είπε...

Κάτσε ρε Bauer το Brokeback Mountain και ταινιάρα είναι και ενώ πήγαινε καρφωτό για το μεγάλο βραβείο (τόσο καρφωτό που πήρε και το Όκσαρ Σκηνοθεσίας στον δρόμο),τελευταία στιγμή κόλωσαν να το δώσουν στο αριστούργημα του Λι και προτίμησαν το πιο ρηχό, συντηρητικό (όλοι σχεδόν καταδικάζουν τον ρατσισμό, μην κρυβόμαστε) και μετρίως μέτριο Crash.

CineTV-world είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
CineTV-world είπε...

Ρε Ναυπηγέ, αφού ξέρεις πως εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το "αριστούργημα" του Λι... προτιμώ το "μέτριο" Crash... :P :) Και στην τελική το BM πήρε και oscar σκηνοθεσίας, ο Σκοτεινός Ιππότης και το Fight Club (που και τα 2 είναι πολύ καλύτερα απ΄το BM) τι πήραν (με εξαίρεση τη "βράβευση" του Ledger);;; Καλύτερα να μην πω...

lt.aldo raine είπε...

telika ta mpotia tis matsouka stilame??

pantos iparxoun kai ales tenies pou ine "diaforetikes" kai tha mporousame na stiloume.

academy είπε...

Και το Crash ήταν πολύ καλό!!Το brokeback Mountain δεν ήταν και για Best Picture...
Tελικά στείλαμε Ματσούκα...ναί!!

CineTV-world είπε...

Ματσούκα για πάντα λοιπόν!!! ;) :/ :/