Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Moon.


Το Moon είναι η ανεξάρτητη ταινία επιστημονικής φαντασίας που κάθε νέος σκηνοθέτης θα ήθελε να κάνει.Ο Duncan Jones(υιός του David Bowie)σκηνοθετεί τον Sam Rockwell στο φεγγάρι και μαζί του στέλνει και εμάς!
Φιλόδοξο και ταυτόχρονα συγκρατημένο,το Moon δεν έχει απειλητικά ρομπότ,εξωγήινα τέρατα και κομήτες.Έχει τον άνθρωπο απέναντι στον άνθρωπο,την μοναξιά και την συντροφιά,την παραίτηση απο το όνειρο και ταυτόχρονα την προσπάθεια να το πετύχουμε.
Τελικά τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους,φαίνεται να αναρωτιέται ο Jones?Η γή που κατοικούμε,τα συναισθήματα μας ή οι αναμνήσεις μας?
Με ελάχιστα ειδικά εφέ αλλά με ατμόσφαιρα άκρως διαστημική,με σκηνοθετική λιτότητα αλλά και με μαεστρία και με τον Clint Mansell του Requiem...στην μουσική η ταινία σε κρατάει μέχρι το τέλος για να βρείς την απάντηση που ψάχνεις.
O Sam Rockwell σε ένα one(ή μήπως two )man show μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πολύπλευρο ταλέντο του. Θα μάς άρεσε η Ακαδημία να τολμήσει και να τον κατατάξει στην πεντάδα του α' αντρικού ρόλου καθώς και την ταινία για το ευρηματικό της σενάριο.
ΜΟΟΝ:***
Δείτε το trailer με κλικ στην φωτο του Sam Rockwell.

9 σχόλια:

kioy είπε...

Είχαμε καιρό να δούμε μια αυθεντική sci-fi ταινία! Το μινιμαλιστικό της πνεύμα και η δημιουργική πειθαρχία δίνουν πολυδιάστατο αέρα!

Και εγώ θα χαρώ να δω τον Sam στις oscariκες υποψηφιότητες!

academy είπε...

Δεν ξέρω,καθώς περνάει καιρός η ταινία μου αρέσει όλο και περισσότερο!!!

BunnyDee είπε...

Το είχα δει (έτρεξα, βασικά, να το δω) στις Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ ταυτόχρονα... έπαιρνε τη Χρυσή Αθηνά στη δίπλα αίθουσα. Πραγματικά, όσο κι αν μας είχαν τάξει ότι θα μας μιλούσε ο Duncan Jones (formerly known as Zowie Bowie, οεοε) και τελικά τον περιμέναμε μάταια για να τον δούμε μία στιγμή μόνο και να μας πει ότι 'συγγνώμη, αλλά δεν', η ταινία του άξιζε τόσο που... τον συγχώρεσα και με το παραπάνω, και ο Sam Rockwell έδωσε ρέστα.

academy είπε...

Απο τις Νύχτες Πρεμιέρας όλα να τα περιμένεις!!!Αντε τώρα και στα Oscar...

W. είπε...

Είναι λίγο ιδιότροπο έργο για τα Όσκαρ βασικά!

Είτε προταθεί για βραβεία πάντως είτε όχι εμένα μου άρεσε πολύ και θα το βάλω στάνταρ στα δέκα καλύτερα της χρονιάς. Ταλεντάρα ο γιός του Μπάουι!

academy είπε...

Και εγώ το βλέπω άνετα στο Τοπ 10.Περήφανος ο David!!

CineTV-world είπε...

Εμένα πάλι μου φάνηκε λίγο σε σχέση με τις κριτικές που διάβασα σε ξένα sites... 7/10 από μένα.

hazopoulis είπε...

Θα το πω πολύ καλό συγκρατημένα αν και νομίζω ότι δεν έπιασα όλο το μεγαλείο του με την πρώτη προβολή.

academy είπε...

Και εγώ το ίδιο Hazopoulis!!Το είδα δύο φορές και την δεύτερη το απόλαυσα πιο πολύ.