Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Be The First:Preview of Mychael Danna's ''Life of Pi'' soundtrack.

Τον Mychael Danna τον θυμόμαστε στα καλύτερα του όταν έγραφε μουσικές για τον Atom Egoyan(Exotica,The sweet hereafter).Με τον Ang Lee είχαν συνεργαστεί ξανά στο ''Ice Storm'' και τότε ο Mychael Danna είχε υπογράψει ένα εξαιρετικό υπνωτιστικό soundtrack.
Τώρα ήρθε η ώρα που ο Mychael Danna μάλλον θα βάλει τα καλά του και θα σταθεί δίπλα σε όλο το επιτελείο της ταινίας-φαινόμενο της χρονιάς.
Λυρικό και μελωδικό,συναισθηματικό και ταυτόχρονα ταξιδιάρικο,θα καταλάβεις στο preview πως το ταξίδι σου σιγά σιγά ξεκινάει...Ετοιμάσου και άκουσε....

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Trailer From The Past...This is Classic!!!

Την στιγμή που αποφασίζεις πως θέλεις να (ξανά)δεις μια πολύ καλή ταινία το σίγουρο είναι πως θα ανατρέξεις στο παρελθόν. 
1971.Ο John Schlesinger μετά το Oscar σκηνοθεσίας για το ''Midnight Cowboy''.H Glenda Jackson μετά το oscar για τις ''Ερωτευμένες Γυναίκες'' και λίγο πριν το δεύτερο για το ''Απιστία με Αξιοπρέπεια''.Ο Peter Finch λίγο πριν το Oscar για το ''Δίκτυο''.Παίρνεις και ένα σενάριο που ανακατεύει τις ανθρώπινες σχέσεις,τον έρωτα,το σεξ και την επανάσταση-απελευθέρωση των 70's σαν ανεμοστρόβιλος και έχεις το αριστουργηματικό για το CineAcademy ''Sunday Bloody Sunday''.
Σάρωσε τα βραβεία ενώσεων ,απέσπασε 4 υποψηφιότητες στα Oscar(best actress,best actor,best director,best screenplay)και περιμένει απο τον νέο σινεφίλ να το ανακαλύψει....
Για τους γνωστούς υποψιασμένους δείτε το ξανά,και ξανά...και ξανά...

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

In Memoriam.

SYLVIA KRISTEL:1952-2012.
R.I.P Emmanuelle!

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

In Memoriam.

HARRIS SAVIDES:1957-2012.CINEMATOGRAPHER.
THE GAME/ZODIAC/GERRY/ELEPHANT/BIRTH/MARGOT AT THE WEDDING/MILK/WHATEVER WORKS/THE AMERICAN GANGSTER/SOMEWHERE.
R.I.P 

Be The First:Fresh trailer for Kathryn Bigelow's ''Zero Dark Thirty''.

 Δύο μήνες έμειναν για να ανοίξει η νέα ταινία της Kathryn Bigelow(Hurt Locker) και ίσως η ταινία αποτελεί το επτασφράγιστο μυστικό της χρονιάς στα Oscar εφόσον οι πληροφορίες-ακόμα και το trailer-διαρρέουν με το σταγονόμετρο.Το ''Zero Dark Thirty'' εάν κρίνουμε και απο το super trailer βρίσκει την Bigelow σε καλή φόρμα μετά το Oscar σκηνοθεσίας αλλά και όπως φαίνεται δείχνει μια πολύ καλή ταινία σαν εκείνες που ο Steven Soderbergh σταμάτησε πλέον να κάνει.
Ατμόσφαιρα,μουσική,πλάνα στυλιζαρισμένα και παρουσίες σαν την Jessica Chastain,James Gandolfini(Sopranos),Joel Edgerton και Edgar Ramirez(Carlos) μας ανοίγουν την όρεξη και περιμένουμε ξανά την Kathryn να κάνει το θαύμα της.Είμαστε θαυμαστές της...το ομολογούμε!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Be The First:Fresh Trailer for ''HITCHCOCK''.

Η Fox αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας του Sasha Gervasi ''HITCHCOCK'',στην οποία βλέπουμε την περίοδο του σκηνοθέτη-θρύλου λίγο πρίν και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του ''Psycho''.Σοκ απο την μεταμόρφωση του Anthony Hopkins αλλά και της Scarlet Johansson ως Janet Leigh,η Helen Mirren 
έδεσε απόλυτα με τον Hopkins,το trailer είναι super και η ταινία έτοιμη να ανοίξει στην Αμερική 23 Νοεμβρίου.Τσέκαρε το Trailer και πείτε μου εάν θα δούμε τον Hopkins μετά απο πολύ καιρό και πάλι στην πεντάδα των Oscar...

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Be The First:New Trailer for Steven Spielberg's ''Lincoln'' starring Daniel Day Lewis

Οι τελευταίοι μήνες του Αβραάμ Λίνκολν στην εξουσία ενώ ένα έθνος διχάζεται απο τον εμφύλιο, δίνουν την αφορμή στον Steven Spielberg και τον Daniel Day Lewis απλά να βρεθούν ξανά στα Oscars!
Τσέκαρε το trailer και αποφάσισε αν ο Daniel είναι τελικά ο ηθοποιός που λατρεύεις ή δεν αντέχεις άλλο.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

It's Official:Seth MacFarlane to Host the 85th Academy Awards.

Δείτε το video της ανακοίνωσης του παρουσιαστή στον πατέρα του.Ο δημιουργός του ''Family Guy'',Seth MacFarlane  μας αρέσει και ανυπομονούμε να τον δούμε σαν παρουσιαστή την μεγάλη νύχτα των Oscars.24 Φεβρουαρίου 2013.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Review:''Beasts Of The Southern Wild''by Benh Zeitlin ****

Απομονωμένοι απο την ενδοχώρα και τον πολιτισμό,ανάμεσα σε νερά που ανεβαίνουν επικίνδυνα,λίγο έξω απο την Νέα Ορλεάνη,σε ένα μέρος που ονομάζεται Μπανιέρα,η εξάχρονη Hushpuppy μαζί με τον πατέρα της και τους λιγοστούς γείτονες παλεύουν για την επιβίωση τους σε έναν κόσμο που τείνει να καταστραφεί.
Το ''Beasts of the...'' ανήκει σε εκείνες τις ταινίες που δεν ξέρεις στην κυριολεξία απο πού σου ήρθε.Σαν ένα μετ αποκαλυπτικό σκηνικό(Τυφώνα Κατρίνα με ακούς?)και με την απίστευτη δύναμη ενός εξάχρονου κοριτσιού που αντιμετωπίζει την ανυπόφορη(για εμάς)καθημερινότητα της με μία απίστευτη γενναιότητα διότι όπως λέει αποτελεί και η ίδια ένα άρρηκτο κομμάτι του σύμπαντος.
Η δύναμη της φύσης εκπροσωπείται τελικά όχι απο την πλημμύρα και όχι απο τα μυθικά άγρια πλάσματα που θα φέρουν την καταστροφή.Εκπροσωπείται απο την Hushpuppy και συγκεκριμένα απο την επτάχρονη πλέον Quvenzhane Wallis την οποία θέλουμε οπωσδήποτε να δούμε στην πεντάδα για το Οscar α'γυναικείου ρόλου.
Μια αλληγορία για τα πάντα στην ζωή και τον πλανήτη που κατοικούμε,με ένα σενάριο ''δυναμίτη'',με απίστευτη φυσικότητα,ωμότητα αλλά και τρυφερότητα τα ''Μυθικά Πλάσματα του Νότου'' είναι εδώ για να μας θυμίσουν πως τα μικρά αριστουργήματα γεννιούνται απο ανθρώπους που δεν έχεις ξανακούσει στην ζωή σου,και απο ηθοποιούς που δεν έχεις ξαναδεί.
Με το βραβείο Fipresci στις Κάννες,το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Sundance και το Hollywood να περιμένει να το στείλει στην μεγάλη βραδιά των Oscars,το ''Beasts of the Southern Wild'' αποτελεί μία απο τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.Μήπως και η καλύτερη?
O σκηνοθέτης Benh Zeitlin παίρνει άριστα στην σκηνοθεσία εφόσον κατόρθωσε να δώσει τέτοια πνοή και τέτοια διάσταση σε μια τόσο σκληρή και ΄΄βρώμικη'' ιστορία.
Παρακάτω μπορείς να παρακολουθήσεις και την εξαιρετική μικρού μήκους του ''Glory At sea ''που σκηνοθέτησε το 2008. Όλα τα μεγάλα πράγματα απο κάπου ξεκίνησαν....