Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Be the First:New,absolutely fantastic 3minutes ''Prometheus'' trailer!

Το promotional marketing καλά κρατεί για το ''Prometheus'' του Ridley Scott και ενώ μας χωρίζουν 36 ημέρες για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας,άλλο ένα trailer έρχεται να μας ''κουρδίσει'' στην κυριολεξία αποκαλύπτοντας και σκηνές που μας διαβεβαιώνουν ότι τα πράγματα είναι πιο σκούρα απ'ότι βλέπαμε στα πρώτα trailers.
Ήδη η Noomi Rapace αποτελεί νέο φετίχ τουλάχιστον για το Cine Academy.. ..Δες το trailer και ξεκίνα να μετράς ανάποδα....

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Be the first:Fresh Trailer for Meryl Streep's ''Hope Springs''.

Η νέα ταινία της Meryl Streep μετά το τρίτο της Oscar είναι το ''Hope Springs'' και βρίσκει την academy award winner Meryl να συνεργάζεται και πάλι με τον David Frankel (Devil Wears Prada).To trailer αποκαλύπτει μια ρομαντική κομεντί με την Meryl Streep και τον Tommy Lee Jones ως ζευγάρι που προσπαθούν να σώσουν τον γάμο τους ζητώντας τις συμβουλές του Steve Carel ως ψυχοθεραπευτή για να λύσουν προβλήματα....οικειότητας.
Τώρα που η Streep πήρε το τρίτο Oscar ετοιμάσου να την δεις σε πολλές κωμωδίες να είσαι σίγουρος....
Αυγουστο στην Αμερική.


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Kathryn Bigelow is back with her new film ''Zero Dark Thirty''.


To Cine Academy δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στην Kathryn Bigelow και ιδίως 3 χρόνια πρίν με το Hurt Locker.Η βραβευμένη πλέον με 2 oscar ταλαντούχα πρώην Κυρία Cameron ολοκληρώνει σε λίγο καιρό τα γυρίσματα της νέας της ταινίας με τίτλο ''Zero Dark Thirty''.Η ταινία θα ανοίξει στις Η.Π.Α 19 Δεκεμβρίου 2012(τι έκπληξη...),ανήκει ήδη στις Top 10 anticipated movies και αναφέρεται στο φαινόμενο Osama Bin Laden μέσα απο την ματιά μιας ομάδας καταδρομών φυσικά και με την ματιά της Bigelow.Σε σενάριο Mark Boal (Hurt Locker) και με cast προσεγμένο όπως Mark Strong(Tinker Tailor Soldier Spy),Joel Edgerton (Warrior,The Thing),Jessica Chastain,Edgar Ramirez (Carlos) και Chris Pratt η Bigelow θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του Hurt Locker και εμείς θα έχουμε μέχρι τότε την απορία πως η Kathryn θα χειριστεί και θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο θέμα.Διαφορετικά προβλέπω το όλο project να πέφτει σε...νάρκες.Δες το Video και να σου υπενθυμίσω πως τα γυρίσματα της ταινίας στην Ινδική πόλη Chandigarh ξεσήκωσαν φασαρίες λόγω του θέματος με εκατοντάδες ντόπιους να διαμαρτύρονται για τα γυρίσματα...  

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Dario Argento's ''Dracula 3D'' pics and teaser

Έτοιμος για να χτυπήσει και πάλι ο Dario Argento(Suspiria,Tenebre,Phenomena) αυτή την φορά και σε μεταμεσονύχτια προβολή στο φεστιβάλ Καννών με το ''Dracula 3D''.Ο βασιλιάς του b-movie thriller εδώ και 3 δεκαετίες,έχει την δική του εκδοχή σχετικά με το πασίγνωστο βαμπιρικό ανάγνωσμα,οι  εικόνες μας αφήνουν θετική εντύπωση  cult  όπως και το teaser και φυσικά στα plus της ταινίας η  Αsia Argento ως Μίνα και ο αγαπημένος Rutger Hauer ως Van Helsing.Και σε 3D παρακαλώ.......






Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

65o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2012:LINE UP.



ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ.
-Wes ANDERSON- MOONRISE KINGDOM 1h34

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
-Jacques AUDIARD- DE ROUILLE ET D'OS 1h55
Leos CARAX -HOLY MOTORS 1h50
David CRONENBERG -COSMOPOLIS 1h45
Lee DANIELS -THE PAPERBOY 1h41
Andrew DOMINIK- KILLING THEM SOFTLY 1h40
Matteo GARRONE -REALITY 1h50
Michael HANEKE- AMOUR
John HILLCOAT -LAWLESS 1h55
HONG Sangsoo- DA-REUN NA-RA-E-SUH
(IN ANOTHER COUNTRY)
IM Sang-soo- DO-NUI MAT
(THE TASTE OF MONEY)
Abbas KIAROSTAMI- LIKE SOMEONE IN LOVE 1h49
Ken LOACH- THE ANGELS' SHARE 1h46
Sergei LOZNITSA -V TUMANE 
(IN THE FOG)
Cristian MUNGIU -BEYOND THE HILLS 2h35
Yousry NASRALLAH -BAAD EL MAWKEAA
(AFTER THE BATTLE)
Jeff NICHOLS -MUD 2h15
Alain RESNAIS -VOUS N'AVEZ ENCORE RIEN VU 1h55
Carlos REYGADAS -POST TENEBRAS LUX 1h40
Walter SALLES -ON THE ROAD 2h20
Ulrich SEIDL- PARADIES : Liebe
(PARADISE : Love)
Thomas VINTERBERG -JAGTEN
(THE HUNT)

***
       ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
Claude MILLER THÉRÈSE DESQUEYROUX (εκτός συναγωνισμού)

-ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΑ (UN CERTAIN REGARD)
Ashim AHLUWALIA- MISS LOVELY 1st film 1h50
Juan Andrés- ARANGO LA PLAYA 1st film 1h30
Nabil AYOUCH- LES CHEVAUX DE DIEU
(GOD'S HORSES)
1h55
Catherine CORSINI -TROIS MONDES 1h40
Brandon CRONENBERG -ANTIVIRAL 1st film 1h50
Benicio DEL TORO, Pablo TRAPERO, 
Julio MEDEM, Elia SULEIMAN, Juan 
Carlos TABIO, Gaspar Noe ET 
LAURENT CANTET-7 DIAS EN LA HABANA 2h05

Benoit DELÉPINE, Gustave KERVERN- LE GRAND SOIR 1h32
Xavier DOLAN -LAURENCE ANYWAYS 2h41
Michel FRANCO -DESPUES DE LUCIA 1h33
Joachim LAFOSSE -À PERDRE LA RAISON 1h54
Darezhan OMIRBAYEV -STUDENT 1h30
Moussa TOURE- LA PIROGUE
(THE PIROGUE)
1h27
Pablo TRAPERO --ELEFANTE BLANCO
(WHITE ELEPHANT)
2h00
Sylvie VERHEYDE -CONFESSION OF A CHILD OF THE CENTURY 2h05
Koji WAKAMATSU -11.25 THE DAY HE CHOSE HIS OWN FATE 2h00
LOU Ye- MYSTERY 1h30
Benh  ZEITLIN -BEASTS OF THE SOUTHERN WILD 1st film 1h3216 to 27 May 2012

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Bernardo BERTOLUCCI- IO E TE
(ME AND YOU)
Eric DARNELL, Tom McGRATH -MADAGASCAR 3, EUROPE'S MOST WANTED 1h30
Philip KAUFMAN-HEMINGWAY & GELLHORN

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Dario ARGENTO -DARIO ARGENTO'S DRACULA 1h46
Takashi MIIKE -AI TO MAKOTO 2h14

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Top 12 ''Don't mess with me!'' Female Roles.

 No 1:Η Νύφη Uma Thurman στο ''Kill Bill''.Δικαιωματικά της αξίζει η πρώτη θέση διότι στην ταινία του Ταραντίνο η Uma κατάφερε να χτίσει έναν χαρακτήρα όχι απλά ''Dont mess with me'' αλλά θα ξεκληρίσει και όλη σου την οικογένεια...
 Νο 2:H Ellen Ripley Sigourney Weaver στο ''Aliens'' αλλά και στο ''Alien Ressurection ''.Ιδίως στο τελευταίο που το Alien πλέον την αγαπάει δεν φοβάται να σου περιγράψει και τον τρόπο που θα πεθάνεις( ή απο το Alien ή απο την ίδια).
 No 3:H Μαρκησία de Merteiul Glenn Close στο ''Dangerous Liaisons''.Σε αγαπάει αλλά θα σε καταστρέψει,σε μισεί θα σε καταστρέψει,θα σε ερωτευτεί αλλά πάλι θα σε καταστρέψει.Είναι στο αίμα της απλά να βρίσκεται πάντα σε πόλεμο. 
 No 4:Ο πλέον αμφιλεγόμενος γυναικείος ρόλος στην δεκαετία του 80.Η Alex Forest/ Glenn Close στο ''Fatal Attraction''.O Michael Douglas τόλμησε να τα βάλει μαζί της αλλά χάρις στους παραγωγούς την γλύτωσε με απώλειες όπως κατοικίδιο σε κατσαρόλα,οξύ σε αμάξι,απειλητικά τηλεφωνήματα και ένα χασαπομάχαιρο να τον καταδιώκει στην μπανιέρα του σπιτιού του. 
 Νο 5:H Lilly Dillon/Anjelica Huston στο ''The Grifters'' του Stephen Frears.Εδώ κινδυνεύεις σωματικά αλλά και οικονομικά εφόσον μπορεί να σε εξαπατήσει χωρίς να το καταλάβεις.Η Annette Bening και ο John Cusack που τα έβαλαν μαζί της....απλά δεν τα κατάφεραν.
Νο 6: To θρυλικό δίδυμο ''Thelma and Louise''/Geena Davis και Susan Sarandon.Συμπαθέστατες και με όλα τα δίκια του κόσμου μαζί τους αλλά απο ένα σημείο και μετά δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Όσοι τα έβαλαν μαζί τους απλά έφαγαν την σκόνη τους.
 Νο 7:Η Diana Christensen/Faye Dunaway στο ''Network'' του Sidney Lumet.Η συνάδελφος που δεν θες να έχεις στην δουλειά σου και που ξέρεις οτι είτε τα βάλεις μαζί της είτε όχι εκείνη θα σε ποδοπατήσει για να ανέβει επαγγελματικά.Μόνο αυτό ξέρει να κάνει ακόμα και με τίμημα την προσωπική της ευτυχία.
Νο 8; H Miranda Priestly/Meryl Streep στο ''Devil Wears Prada''.Αντιπαθητική σε σημείο αηδίας θα σε φέρει στο αμήν για να τα βάλεις μαζί της και φυσικά να τραπείς σε άτακτη φυγή...Δεν υπάρχει χώρος για second best.
 No 9:H Aurora Greenway/Shirley McLain στο ''Terms of Edearment''.H υπερπροστατευτική μητέρα που μπορεί να μην έρθει και στον γάμο σου εάν τολμήσεις να τα βάλεις μαζί της και που δεν κολλάει να πάθει υστερία όταν της ανακοινώνεις οτι θα γίνει γιαγιά. 
Νο 10:Η Peyton Flanders/Rebecca De Mornay στο ''The Hand That Rocks The Cradle''.Και το χαστουκάκι σου θα φας,και μια ολόκληρη γυάλινη οροφή θα σου ρίξει πάνω σου, και θα σου ψιθυρίζει στο αυτί σου την ώρα που δεν μπορείς να πάρεις ανάσα οτι κακώς τα έβαλες μαζί της.
No 11:Η Carrie/Sissy Spacek στο ''Carrie'' του Brian DePalma. Ένα σχολείο ολόκληρο ξεκληρίστηκε και εσύ ρωτάς εάν θα πρέπει να τα βάλεις μαζί της?


Νο 12: Η Kathleen Turner/Barbara Rose στο '' War of the roses''.Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε άνδρα συζύγου είναι η Barbara Rose που όχι μόνο δεν φοβάται να τα βάλει μαζί σου αλλά θα μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δεν της άφηνες το σπίτι στο διαζύγιο.Φυσικά και θα φάς και μπουνιά....

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

The Passion of Selma:''Dancer In The Dark'' the ultimate Easter Movie.

Το έχουμε ξαναγράψει πως το σινεμά με το ''Χορεύοντας στο Σκοτάδι'' απέκτησε την δική του Μεγάλη Εβδομάδα και την υπέρτατη θυσία....Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ιδανικότερη ταινία για την συγκεκριμένη περίοδο.
Ένα αξεπέραστο αριστούργημα του Lars Von Trier βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα που κάθε φορά που το βλέπουμε καταλαβαίνουμε την σπουδαιότητα του.Είναι η Selma που χάνει το φως της ή όλοι εμείς γύρω έχουμε κλείσει αυτιά και μάτια?

'

The Passion of Selma:

The Passion of Selma:

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Be The First:Fresh Trailer for Woody Allen's ''To Rome With Love''

Μετά το Παρίσι η Ρώμη έχει την τιμητική της για τον Woody Allen και όπως γράψαμε παλαιότερα η ταινία αναμένεται να ''χτυπήσει'' και στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών.
Διασκεδαστικό και feelgood το trailer του ''To Rome With Love'' μας δίνει την χαρά να απολαύσουμε ξανά τον Woody Allen σε ταινία του (τελευταία του εμφάνιση στο δικό του Scoop) αλλά και μαζί την Judi Davis (τελευταία της εμφάνιση σε ταινία του Woody στο Celebrity),την Penelope Cruz ξανά μαζί του μετά το Vicky Christina Barcelona αλλά και νέες κωμικές παρουσίες όπως αυτές του Alec Baldwin και του Roberto Benigni.
O Woody φαίνεται πως έχει βρεί την φόρμουλα με τις ευρωπαϊκές πόλεις ,απόλυτα κατανοητό όταν και ο ίδιος γνωρίζει πως οι ταινίες έχουν μεγαλύτερη επιτυχία εκτός Αμερικής και κυρίως στην Ευρώπη.
Ξεκίνα να προγραμματίζεις το επόμενο ταξίδι σου αφού πρώτα δεις το trailer....

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

I Love Rock 'n'Roll:Fresh Trailer for Tom Cruise and ''Rock Of Ages''.



Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να ξεσκονίσουμε τα βινύλια της Joan Jett ή να θυμηθούμε τα μαλλιά καούκες των Europe το σίγουρο είναι πως το δεύτερο trailer του αναμενόμενου ''Rock Of Ages'' είναι πολύ καλύτερο απο το προηγούμενο.
Σε σενάριο Justin Theroux (ηθοποιός φετίχ του Lynch) και σκηνοθεσία Adam Shankman (Glee,Modern Family),με τον Tom Cruise να χτυπάει κόκκινο στις on stage σκηνές υποδυόμενος τον Stacee Jaxx και με b roles απο Alec Baldwin μέχρι Mary J.Blidge καθώς και την Catherine Zeta Jones άρτι αφιχθείσα μετά την κλινική θεραπείας διαχείρισης θυμού σε ρόλο παρανοϊκής δημοσιογράφου,θέλω να ετοιμάζεστε ή για την feelgood ταινία του καλοκαιριού ή για ένα απο τα επερχόμενα βατόμουρα...
14 Ιουνίου και στην Ελλάδα.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Where are they now:Το Φαινόμενο SEAN YOUNG.



Ποιός θυμάται την Sean Young?Ολοι μας.Την Θυμάσαι φυσικά στο ''Blade Runner'' του Scott,στο ''Dune'' του David Lynch ,στο ''Jane Austen in Manhattan'' του James Ivory,στο ''Wall Street''του Oliver Stone,στο ''Cousins'' του Joel Schumacher...και μετά η καταστροφή.....
Ηθοποιός υποσχόμενη στα τέλη δεκαετίας 80 με συνεργασίες με μεγάλους σκηνοθέτες που πολλές θα ζήλευαν αλλά το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της σε συνδυασμό με την persona της και τις ατυχίες της,της κόστισαν μια ολόκληρη καριέρα και όχι μόνο αυτό αλλά να αναφέρεται παντού ως persona non grata στο Hollywood.
  • To 1989 και ενώ έχει πάρει τον ρόλο της Vicki Vale στο Batman του Tim Burton,η Sean Young πέφτει απο το άλογο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί απο την Kim Basinger.Δες το video...
  • Την ίδια χρονιά συμπρωταγωνιστεί με τον James Woods στο ''The Boost'':To αποτέλεσμα είναι μια ταινία αποτυχία,και ο James Woods να κάνει μήνυση στην Sean Young ζητώντας 2 εκατομμύρια δολάρια για παρενόχληση ακόμα και στο ίδιο του το σπίτι.Η ιστορία θέλει την Sean να ερωτεύεται παράφορα τον Janes Woods στα γυρίσματα αλλά εκείνος να την αγνοεί.Παραμορφωμένες κούκλες στην πόρτα του Woods και μια κατηγορία οτι η Sean εισέβαλε στο σπίτι του νεόνυμφου τότε Woods για να καταστρέψει το κρεβάτι των νεόνυμφων λύγισε το δικαστήριο και δικαίωσε τον James Woods.Αλλιώς η πραγματική ''Ολέθρια Σχέση''.
  • Το 1992 είναι αποφασισμένη να πάρει τον ρόλο της Catwoman στο ''Batman Returns'' του Tim Burton.Ο ρόλος ήδη είχε δωθεί στην Michelle Pfeiffer ενώ η Sean Young εμφανιζόταν σε καθημερινή βάση στα πλατό της ταινίας ντυμένη αυτοσχέδια Catwoman και παρενοχλώντας σκηνοθέτη και Michael Keaton ζητούσε επίμονα casting.Αποτέλεσμα να εκδιώκεται δια της βίας και να της απαγορευτεί η είσοδος στα studio της Warner.Εμφανίζεται ακόμα και σε tv show ως Catwoman ζητώντας επίμονα τον ρόλο.....
  • Απο εκεί και μετά η Sean Young απέκτησε κακή φήμη,κανένα studio κανένας σκηνοθέτης δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί της.Η ίδια σε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της όμως συνειδητοποιημένη πλέον πως δεν θα ξαναπαίξει στο σινεμά έχει την δική της εκδοχή για το τι ακριβώς είναι το Hollywood και πως την αντιμετώπισαν....
  • Εχει άποψη και δεν διστάζει να την πεί όταν ακόμα πρέπει να θάψει και το ''Hurt Locker'' της Kathryn Bigelow και να παραδεχτεί πως κανείς δεν την θέλει και πως o Robert Downie Jr και ο Kiefer Sutherland βγαίνουν απο την φυλακή και βρίσκουν ρόλους μόνο και μόνο επειδή είναι άντρες.

  • \Στην τελευταία απονομή των oscar συνελήφθη διότι παρουσιάστηκε ακάλεστη και απαιτούσε την είσοδο της στο μεγάλο πάρτυ του κυβερνήτη με αποτέλεσμα να πιαστεί στα χέρια με security.
  • Η Sean Young ανήκει ίσως στις ιστορίες του Hollywood που κάποτε γίνονται ταινίες της HBO.Εμείς την αγαπάμε και την θυμόμαστε πάντα έτσι....