Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Catherine Deneuve in Athens.

31/3/2011.Κινηματογράφος Αττικόν.8:30 μ.μ.Πρεμιέρα του 12ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.''Potiche'' του Francois Ozon.Παρουσία της Catherine Deneuve.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Stop The Press:It's Official Angelina Jolie signed in David Fincher's ''Cleopatra''.


Είναι πλέον γεγονός πως η Angelina Jolie θα πρωταγωνιστήσει ως η αγαπημένη βασίλισσα των Αιγύπτιων ''Κλεοπάτρα'' με σκηνοθέτη τον David Fincher.Ο παραγωγός Scott Rudin τόνισε πως η ταινία δεν θα επικεντρωθεί τόσο στα μυστικά της κρεβατοκάμαρας της βασίλισσας και στην σαγηνευτική της ικανότητα όπως η ''Κλεοπάτρα'' του 1963 αλλά στις πολιτικές της δεξιότητες και στην πολιτική της υπόσταση...Η επόμενη αποκάλυψη θα είναι ποιός θα ενσαρκώσει τον Μάρκο Αντώνιο...

Εμείς πάλι βλέπουμε την απέλπιδα προσπάθεια της Jolie να γυρίσει μια ταινία-επιτυχία και την απεγνωσμένη προσπάθεια του Fincher να κατακτήσει το Hollywood και να αποσπάσει το Oscar που δεν κατάφερε με το ''Μπέντζαμιν Μπάτον'' και το ''Social Network''....Μόνο να μήν χρεωκοπήσει κανένα studio πάλι....Θα δείξει.

Για να θυμηθούμε λίγο την Elizabeth Taylor ως Cleopatra,η ταινία που χρεωκόπησε την Fox!!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Exclusive,Stop The Press!!!''Natalie Portman is learning how to dance''

Arronofsky:''Βρε παιδί μου αφού δεν μπορείς γιατί να μήν φωνάξουμε την Sara?'' Portman:''Θα το καταλάβουν λές?''

Cassel:''Natalie με έχεις ξενυχιάσει,δεν μπορείς κοπέλα μου άσε να έρθει η ντουμπλέζ''


Portman:''Μπορώ..να:ένα δύο ώπ!'' Portman:''Ax Darren μου είχες δίκιο κανείς δεν το κατάλαβε...ούτε η Ακαδημία.Ελπίζω να εξορίσαμε την πραγματική χορεύτρια στην Αλάσκα όπως είχαμε συμφωνήσει..''


Arronofsky:''Μην ανησυχείς κανείς δεν θα μας πάρει χαμπάρι''.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Be The First:Fresh Trailer for Woody Allen's''Midnight In Paris''


Ηρθε και είναι simply amazing το νέο trailer του ''Midnight in Paris''του αγαπημένου μας Woody Allen.H ταινία που θα ανοίξει το προσεχές φεστιβάλ Καννών βρίσκει τον Woody να ξανασκηνοθετεί στο Παρίσι μετά το ''Everyone says i love you''αυτή τη φορά όμως κάτι μας λέει πως έχει κάνει μια ταινία που η πόλη παίζει τον πρωταρχικό ρόλο.Preparez vos billets.....



Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Scenes From The Past...This is Classic!!!

1976.''H Προφητεία''.Μία απο τις τρομακτικότερες και πλέον ατμοσφαιρικές ταινίες που σου παγώνουν το αίμα ακόμα και σήμερα.Ο Grecory Peck και η Lee Remick ανακαλύπτουν το πιο τρομακτικό γεγονός που μπορεί να συμβεί στην ζωή τους,σχετικά με το αγγελούδι τους. Γνήσια ατμόσφαιρα τρόμου,σκηνοθεσία του Richard Donner,δεύτεροι χαρακτήρες που κρατάνε όλη την ταινία(Bille Whitelaw ως Mrs Baylock,η σατανική γκουβερνάντα)και φυσικά η μουσική του Jerry Goldsmith που απέσπασε και το oscar. Μια απο τις σκηνές τρόμου της ταινίας και all time classic είναι η σκηνή με τον πάτερ Brennan και με soundtrack το επίσης υποψήφιο για oscar τραγούδι του Jerry Goldsmith ''Ave Satani''. Την επόμενη φορά που θα σου χαμογελάσει τετράχρονο αγοράκι,κράτα μια επιφύλαξη....

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

At Cinemas:Haevnen(Ισως Αύριο).***


Ποιός μπορεί πλέον να αμφισβητήσει το ταλέντο της Δανής Susanne Bier?''Open Hearts'',''Efter Bryllupet'' και τώρα το ''Haevnen''με το οποίο κατέκτησε και το Oscar Ξενόγλωσσης ταινίας μπαίνοντας στο πάνθεον του ''Babbete's Feast'' και του ''Pelle erorberen''.
H ταινία της Bier μιλάει για την βία και κατεπέκτασην την απονομή της δικαιοσύνης με κάθε μέσο .Η βία σε μία τρικοσμική Κένυα σε παράθεση με την σχολική βία ανάμεσα σε 3 μαθητές και την βία ενός άξεστου τεχνικού απέναντι στον άνθρωπο-σωτήρα των θυμάτων της ''πολιτικής βίας ''στην Κένυα.Και κάπου ανάμεσα η προσπάθεια της αγάπης να θριαμβεύσει και να κυριεύσει τα πάντα.Μέσα σε οικογένεια,ανάμεσα στο χωρισμένο ζευγάρι ακόμα και στους μικρούς φίλους που στην προσπάθεια να αποδώσουν δικαιοσύνη και να φωνάξουν βοήθεια θα δημιουργήσουν την super τραγωδία.
Με σταθερούς συνεργάτες στο σενάριο και στο επιτελείο της η Bier ξέρει πλέον τι θέλει να κάνει,δημιουργεί εικόνες δυνατές, πάντα και με την βοήθεια των καλών ηθοποιών, και καταφέρνει να κρατήσει την ταινία σε απόσταση απο το τετριμένο μελό. Αυτό είναι ταλέντο.
Να το δείς γιατί:Είναι Δανία,πήρε το Oscar,δές και λίγο Ευρώπη,προτείνει στάσεις ζωής.Επίσης για το εξαιρετικό soundtrack του Johan Soderqvist.
Μήν το δείς γιατί:Ανήκεις στο κοινό του Star Channel,ανήκεις στην μερίδα ανθρώπων που δεν κατανοούν πλέον τις ηθικές αξίες ,θεωρείς το ΄''Η Ζωή της άλλης'' υπόδειγμα σεναρίου.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

In Memoriam.


ELIZABETH TAYLOR:1932-2011
2 TIMES ACADEMY AWARD WINNER:1961 Best Actress(Butterfield8)
1968 Best Actress(Who's Afraid of Virginia Wolf)

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

''Μαχαιροβγάλτης''του Γιάννη Οικονομίδη.***


Μας είχε ξαφνιάσει πρίν αρκετά χρόνια με το ''Σπιρτόκουτο'' ο κινηματογραφιστής Γιάννης Οικονομίδης.Με το ''Ψυχή στο Στόμα''μας έδειξε πως έχει μια εμμονή με την λεκτική βία και την θέση της στην νεοελληνική πραγματικότητα.Τώρα με τον ''Μαχαιροβγάλτη''πάει ένα βήμα παραπέρα,πιο ουσιαστικό και πιό ώριμο.
Σενάριο απλό:Νέος loser απο Πτολεμαίδα μετά τον θάνατο του πατέρα του κατεβαίνει έπειτα απο παρότρυνση θείου σε προάστιο της πρωτεύουσας,για να εργαστεί στο σπίτι του...ως φύλακας σκύλων.Η παρουσία της θείας όμως θα αποδειχθεί καταλυτική.
Ασπρόμαυρη φωτογραφία(με ένα διάλειμα τριών λεπτών που ο ήρωας ''ξεφεύγει''παρακολουθώντας έγχρωμα ένα θεατρικό),καίρια σκηνοθεσία,λίγοι διάλογοι αλλά ουσιαστικοί για τον Οικονομίδη και μία μίζερη πραγματικότητα που θα σε πνίξει μέχρι το απελευθερωτικό φινάλε(για τον θεατή).
Ταινία που θα σου δείξει την σημερινή Ελλάδα και δέξου το!
Στάθης Σταμουλακάτος,Βαγγέλης Μουρίκης και η Μαρία Καλλιμάνη είναι οι τρείς μικροαστοί νεοέλληνες του 2010.Και ο Οικονομίδης ξέρει να τους βάζει στην θέση τους στο φινάλε.Αλλη μια ωραία ελληνική ταινία.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Woody Allen's ''Midnight In Paris'' poster(Cannes Film Festival Opening movie).

11 Μαίου 2011.Το Φεστιβάλ Καννών θα ανοίξει τις πύλες του με την προβολή της νέας ταινίας του Woody Allen ''Midnight in Paris''.Μια πρώτη γέυση απο το poster της ταινίας το οποίο είναι αυτό που θέλουμε να είναι και η ταινία:εμπνευσμένο και just amazing!!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Be The First:Fresh trailer for Tom Hanks and Julia Roberts''Larry Crowne''.

Ο Tom Hanks ξαναπερνάει πίσω απο την κάμερα 15 χρόνια μετά το ''That Thing You do'' και πρωταγωνιστεί με την Julia Roberts στο ''Larry Crowne''μια δραματική κομεντί που εάν κρίνουμε απο το trailer δίνει την ευκαιρία στον Tom Hanks να επιστρέψει στους παλιούς καλούς κωμικούς του ρόλους.Στο σενάριο εμπλέκεται και η Nia Vardalos(τώρα αυτό είναι καλό?).Δείτε και κρίνετε.
Τον Ιούλιο ανοίγει στην Αμερική.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Trailer From The Past....This is Classic!!!


1992.O Jean Jacque Annaud μεταφέρει στο σινεμά τον ''Εραστή'' απο το ΄βιβλίο της Marguerite Duras.H Jeanne Morreau αφηγείτε σε όλη την διάρκεια της ταινίας ενώ η Jane March και ο Tony Leung Ka Fai θα ζήσουν την απόλυτη σεξουαλική αφύπνιση στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της Ινδοκίνας του 1929.
Με τον Gabriel Yared να σου γαργαλάει τους ακουστικούς πόρους και την φωτογραφία(υποψήφια για oscar)να σου χαιδεύει τα μάτια,ο ''Εραστής''είναι απ εκείνες τις ταινίες που θα την δείς μία φορά αλλά θα την θυμάσαι για πάντα.Οχι μόνο για τις ερωτικές σκηνές που είναι σχεδόν χορογραφημένες,για την Jane March που εδώ αποτελεί την προσωποποίηση της εφηβικής -άγουρης αλλά απόλυτης σεξουαλικότητας και για την δουλεία του Jean Jacque Annaud που ζωντάνεψε μια ολόκληρη εποχή τόσο επιτυχημένα.
Γρήγορα στο κρεβάτι σου.....

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

''Μαύρο Λιβάδι''του Βαρδή Μαρινάκη.***1/2

Δεν μπορώ να παρουσιάσω παρα δικαιολογίες που εδώ και ένα χρόνο δεν είχα δεί το ''Μαυρο Λιβάδι''του Μαρινάκη.Και το λέω διότι τέτοιες ταινίες στην χώρα μας εάν δεν υποστηριχθούν απο εμάς απο ποιούς θα ακουστούν?Απο τον Ηλία του 16ου ή απο τους fan του Χωραφά,της Ζυγούλη,της Μακρυπούλια και του Φιλιππίδη?
Ελλάδα-Οθωμανική αυτοκρατορία γύρω στα 1650.Ενα απομακρυσμένο γυναικείο Μοναστήρι(το Παλαμήδι στο Ναυπλιο σκηνοθετημένο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί)η μοναχή Ανθή,ο τραυματισμένος-λιποτάκτης Γενίτσαρος(,ένα συγκλονιστικό μυστικό,η φλόγα ανάμεσα τους και η φυγή στην φύση που οργιάζει γύρω τους.
Εδώ δεν θα μάθουμε για το παιδομάζωμα,θα μάθουμε για τις συνέπειες του να μεγαλώνουν δύο άνθρωποι ξεχωριστά σε μιά ζωή προδιαγεγραμμένη,ενάντια στα θέλω τους και τι γίνεται όταν σμίξουν αυτές οι ψυχές.

Εικαστικά άρτιο,με μία διεύθυνση φωτογραφίας που θα ζήλευαν πολλές ευρωπαικές παραγωγές,λυρισμός και ένας σκηνοθέτης που τολμά και πετυχαίνει(λιγότερο στις σκηνές πλήθους με τις μοναχές που εκεί είναι λίγο αμήχανος)στα γκρό πλάν των ηθοποιών και στις σκηνές στην φύση οπου εκμεταλεύεται κάθε τι κινηματογραφικό(τα Βουνά της Ηπείρου θυμίζουν Herzog και Fitzkaraldo).
O Χρήστος Πασσαλής(Κυνόδοντας,Χώρα Προέλευσης)στον ρόλο του Γενίτσαρου είναι εξαιρετικός ακόμα και στις υπερβολικές αντιδράσεις του στην μεγάλη αποκάλυψη της ταινίας αλλά και η Σοφία Γεωργοβασίλη κάνει τα πάντα να σταθεί όρθια σε έναν ρόλο τόσο μεγάλη πρόκληση.Στις σκηνές της Μονής η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ως ηγουμένη δίνει ένα μεγαλύτερο κύρος στο όλο εγχείρημα.
Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ''μικρομηκά''Βαρδή Μαρινάκη(απόφοιτος του National Film School δια χειρός Stephen Frears) που κάνει το μεγάλο του πέρασμα και τελικά αξίζει όχι μόνο την προσοχή μας αλλά και την υποστήριξη μας.O ίδιος όπως είπε'' Το μήνυμα που εκφράζει το Μαύρο Λιβάδι είναι ότι η αγάπη και η αθωότητα υπερισχύουν πέρα από τους περιορισμούς που θέτει η κοινωνία, όπως η εθνικότητα, η θρησκεία,ο πόλεμος και το φύλο''.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Cult ή Trash?Time to Vote...


1992.Jamon Jamon του Bigas Luna.Πρέπει να το δείς για να το πιστέψεις.Χαμός-χαμός γίνεται σε αυτή την ταινία που σημειωτέον κέρδισε και τον αργυρό λέωντα στο Φεστιβάλ Βενετίας(ισοπαλία με το Μιά Καρδιά το Χειμώνα).Και μόνο το tagline της ταινίας τα λέει η όλα:Μια ιστορία για μιά μητέρα που είναι μεγάλη π___να,μια π__να που είναι μεγάλη μητέρα και η αξιαγάπητη κόρη της π___νας!!



Javier Bardem -Penelope Cruz σε βρεφική ηλικία επιδίδονται σε ερωτικά παιχνίδια και κάπου τριγύρω σκηνές με δολοπλοκίες,πεθερές να μαλλιοτραβιούνται ημίγυμνοι άντρες να παλεύουν μεταξύ τους κρατώντας χοιρομέρια για όπλα και ο Javier Bardem να δίνει μια τόσο υπερβολική kai Trash ερμηνεία!Δείτε και θα καταλάβετε.Cult ή Trash...?

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Kate Winslet...What Happened??

Δεν ξέρουμε...Να φταίει το oscar,να φταίει ο χωρισμός με τον Sam Mendes...?Και πάλι δεν δικαιολογείται αυτή η μετάλλαξη και δηλώσεις που έχουν σχέση με Πιλάτες και Γιογκες...Τελικά η εποχή του Sense and Sensibility,του Jude και του Eternal Sunshine...έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.Ευτυχώς ο Polanski την έχει υπο την προστασία του αυτήν την περίοδο στα γυρίσματα της ταινίας ''Carnage''.
Οσο για το νέο look προτείνουμε να αναλάβει και την πρωινή ζώνη του Star και να συνομιλεί με την Βίκυ Καγιά για τον νέο κύκλο του Next Top Model.Συγνώμη αλλα trash!
Ας δούμε το video για λίγη παρηγοριά...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Coming soon:Battle Los Angeles.



Να είναι που έχουμε καιρό να δούμε ένα ωραίο blockbuster με alien invasion?Απο τον ''Πόλεμο των Κόσμων''του Steven Spielberg στην ''Παγκόσμια Εισβολή''του Jonathan Liebesman του οποίου το trailer απο την αρχή μας έκανε να ελπίζουμε σε μια-τουλάχιστον-καλή ταινία.Στα σύν και ο Aaron Eckhart με την Michelle Rodriguez στα πλήν οι προηγούμενες δουλειές σκηνοθέτη(Darkness Falls.The texas Chainsaw massacre,the beginning)καθώς και του σεναριογράφου(The General's daughter).Για όλους όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης....Τρέξτε να σωθείτε....!
31/3 στους Κινηματογράφους.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Scenes From The Past...This is Classic!!!




1963.O Louis Malle,o Maurice Ronet,το Παρίσι και η ''Φλόγα που Τρεμοσβήνει''.''Le Feu Follet''είναι η ζωή του Αlain Leroy μετά την ερωτική απογοήτευση,μετά την κλινική αποτοξίνωσης απο το αλκοόλ να πραγματοποιεί ένα tour στην αγαπημένη πόλη βλέποντας φίλους απο τα παλιά αλλά και συγγενείς που θέλει να δεί για να τους αποχαιρετίσει εφόσον στις 23 Ιουλίου θα ετοιμάσει την βαλίτσα του για ένα ταξίδι που θέλει τόσο πολύ να κάνει για να νιώσει ελεύθερος.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις αυτό το σπαραξικάρδιο φίλμ,με τον πρωταγωνιστή σε ρεσιτάλ ερμηνείας και τον Louis Malle να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.Σενάριο δυναμίτης-η αγωνίακαι η πάλη ενός ανθρώπου να αγγίξει και να νιώσει ξανά.Ετη φωτός μπροστά απο την εποχή του βάζει τα γυαλιά σε αμερικάνικες αηδίες που έχουν προσπαθήσει να ασχοληθούν με παρόμοια θέματα αλλά κακά τα ψέματα τέτοιους σκηνοθέτες και ηθοποιούς δεν ξαναβρίσκεις.Κάνε την διαφορά και δές το!!
Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας 1963.


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Coming soon!''Beginners''.


Τέλος τα oscar και οι εκρεμότητες με το 2010.Ωρα για ''φρέσκο''υλικό και ιδιαίτερα για νέες και ωραίες ταινίες.΄Ρίχτε μιά ματιά στο ''Beginners''του Mike Mills με τον Christopher Plumer,τον Ewan McGregor,την Μelanie Laurent(Ιnglourious Basterds) και τον Goran Visnjick(Deep End).Σκηνοθέτης εικαστικός,καλό cast,υποσχόμενο trailer....μακάρι!
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

In Memoriam.

Jane Russell 1921-2011.